Σελίδες

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΑρ. Πρωτ.:2466 Αθήνα:20-06-2011

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα και των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, δεν πρέπει να δημιουργήσουν καμιά αυταπάτη.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν σημαίνουν αλλαγή πολιτικής αλλά εμμονή στην ίδια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική.
Τα αντιλαϊκά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όπως η παραπέρα περικοπή μισθών και συντάξεων, αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας θα συνοδευτούν με αντιδραστικές θεσμικές παρεμβάσεις όπως η κατάργηση της μονιμότητας, η κατάργηση των συνδικαλιστικών και συλλογικών δικαιωμάτων κλπ.
Ταυτόχρονα στο επίπεδο της Ε.Ε. προωθείται το σύμφωνο για το ΕΥΡΩ που αποτελεί ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών όλης της Ευρώπης. Το σύμφωνο για το ΕΥΡΩ και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. με τη διαρκή λιτότητα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και τη «συνταγματοποίηση» του χρέους, θα αποτελέσουν το άλλοθι για τη συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής.
Μπροστά στις παραπάνω εξελίξεις οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα, η ελληνική κοινωνία συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα, ημέρα που η κυβέρνηση θέλει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Συγκεντρωνόμαστε έξω από τη Βουλή και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στις αντιλαϊκές πολιτικές, ανεξάρτητα από το ποιος τις ασκεί και θα τις ασκήσει.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών της Ευρώπης ενάντια στο σύμφωνο για το ΕΥΡΩ.
Συνεχίζουμε με την ένστολη κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Ιουνίου στην πλατεία Κολοκοτρώνη και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τις ημέρες που το μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όλοι στο Σύνταγμα -Όλοι στον αγώνα