Σελίδες

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Η Βουλή «υιοθετεί» 59 παιδιά μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αρ. Πρωτ. : 2483 Αθήνα : 21-07-2011


Ομόφωνα έγινε δεκτή στις 20-7-2011 από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την «υιοθέτηση» των παιδιών των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Η Βουλή των Ελλήνων, με την απόφαση αυτή, συνολικά «υιοθετεί» πενήντα εννέα (59) τέκνα, τριάντα εννέα (39) στελεχών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή πτώση αεροσκάφους ή στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα χρηματικό ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωση τους ή αν σπουδάσουν, μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους.
Το ποσό αυτό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Η ΕΑΠΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία πέρα από το υλικό της μέρος, αποτελεί ηθική αναγνώριση της θυσίας των συναδέλφων Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους,κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά αποτελεί και ένδειξη ενδιαφέροντος στις οικογένειές τους.