Σελίδες

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Συνάδελφοι

Όπως έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει, η κυβέρνηση με τον τελευταίο οικονομικό νόμο, έθεσε πάλι το εισόδημά μας στην προκρούστρια κλίνη.
Η έντονή μας αντίδραση σε όλα τα επίπεδα, ανέδειξε τη νέα αυτή επίθεση και έστω στο παρά πέντε, με τροπολογία του Υπουργού Οικονομικών, κ.Βενιζέλου, λίγο πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, το επίδομα μας "ειδικής απασχόλησης" τσεκουρώθηκε τελικά κατά 10%.


Το παραπάνω βέβαια δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ένδειξη ιδιαίτερης μεταχείρησης, μιας και η περικοπή του 10%, αποτελεί κατάφωρη αδικία, καθότι γίνεται στο ήδη πενιχρό εισόδημά μας και βέβαια καθώς παραμένει η αναδρομική εισφορά για τον ΟΑΕΔ το ΤΠΔΥ, η εισφορά αλληλεγγύης, η αύξηση παρακράτησης της φορολογίας, και το πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και χρονοεπιδόματος.

Παράλληλα ο συγκεκριμένος νόμος καταργεί την θετική ασφαλιστική ρύθμιση για τους συναδέλφους πτυχιούχους, που η ίδια κυβέρνηση είχε θεσπίσει με το προηγούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο λίγους μήνες πριν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θα επαναλάβουμε αυτό που μονότονα διατυπώνουμε τον τελευταίο καιρό. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί γοργά και σταθερά στην απόλυτη εξαθλίωσή μας και δυστυχώς οι δυσβάσταχτες αυτές θυσίες δεν φαίνονται να έχουν αποτέλεσμα.

Η μόνη λύση είναι η μαζική και αγωνιστική στάση του εργαζομένου λαού της χώρας, των "μη προνομοιούχων πολιτών" που βιώνουν την δεινή κατάσταση της "Ελλάδας του μνημονίου"

Με την ευκαιρία παραδίδουμε στην χλεύη του πυροσβεστικού κόσμου τους "γραφικούς πλέον χλοοτάπητες" που συνεχίζουν να σιγοντάρουν το "καράβι της αλλαγής", την ώρα που βουλιάζει, δυστυχώς μαζί με το πενιχρό μας εισόδημα...