Σελίδες

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΠραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2011 συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών Π.Σ, Λ.Σ και ΕΛΑΣ, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ.
Την Ένωσή μας εκπροσώπησε το μέλος και Υπ.Κινητοποιήσεων του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Αναστάσιος Μανιάτης.
Εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες η έντονη διαμαρτυρία για τις οριζόντιες περικοπές και τις αναδρομικές μειώσεις των μισθών μας, λόγω των εκτάκτων εισφορών του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», οι οποίες εξαθλιώνουν οικονομικά τον ένστολο εργαζόμενο, ιδιαίτερα το προσεχές τρίμηνο (Οκτώβρη- Νοέμβρη- Δεκέμβρη), με ένα βομβαρδισμό αρνητικών μισθοδοσιών πού οι περικοπές κάθε μήνα θα είναι της τάξης των 300 ευρώ και άνω.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος και στην περικοπή του επιδόματος Υπερεργασίας (Δασικό επίδομα,) και ζητήθηκε πληροφόρηση γιά τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια και δη των ένστολων, καθώς επίσης σε πιο μισθολόγιο θα υπαχθούν εξαιτίας της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα στον τύπο και από την απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη την 12-07-2011 σε σχετική επερώτηση Βουλευτών, ότι η εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής που καθορίστηκε με την ψήφιση του 3986/2011(επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015)σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν εξαιρείται καμία κατηγορία υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις αδικίες που προκαλεί το μισθολόγιο, αλλά και στην αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών και στην πληρωμή των οδοιπορικών εξόδων. Κατέστη δε σαφές ότι ο χαρακτηρισμός της εργασίας των ενστόλων ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής είναι όρος απαράβατος για να δείξει πραγματικά η πολιτεία ότι αναγνωρίζει την προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας, ικανοποιώντας ένα πάγιο ηθικό αίτημά των εργαζομένων τους.

Ο κ. Πλασκοβίτης απάντησε ότι η συζήτηση για το μισθολόγιο του Δημοσίου δεν αφορά τους ένστολους και ότι θα υπάρξει διάλογος σε επικείμενο σχέδιο νόμου μετά από διαβούλευση, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα, το οποίο ευελπιστεί να έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή ως το τέλος του 2011. Η δε άρση του «παγώματος» των μισθολογικών ωριμάνσεων και του Χρονοεπιδόματος θα γίνει όταν Ψηφιστεί το νέο σχέδιο Νόμου.
Σε ότι αφορά την επικινδυνότητα της εργασίας μας, είπε ότι αφού τελειώσει η κατάρτιση του καταλόγου για τα βαρέα και ανθυγιεινά του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει και αυτά του δημόσιου τομέα.
Αναφερόμενος τέλος στην πολιτική των περικοπών, την απέδωσε στην οικονομική συγκυρία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου μπορούσε και δεν παραβλέπει τις δυσκολίες των ένστολων αλλά να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε την μονιμότητα.