Σελίδες

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011, στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) με εκπροσώπους της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, τον Βασίλη Μουλόπουλο, βουλευτή Επικρατείας και μέλος της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τον Τάσο Μαυρόπουλο, μέλος του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, την έλλειψη κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την υπερεργασία του προσωπικού με προφορικές και γραπτές διαταγές που παραβιάζουν τη νομοθεσία και το καταπονούν υπέρμετρα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την ζωή τους με δυσμενείς ταυτόχρονα επιπτώσεις στο κρίσιμης σημασίας έργο τους, την Πυρόσβεση. Συζήτησαν, επίσης, σχετικά με την μείωση των κονδυλίων για τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εξαθλίωση στην οποία οδηγείται το προσωπικό του Π.Σ. από τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.

Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού ευχαρίστησαν για την ενημέρωση δήλωσαν ότι παραμένουν στο πλευρό των στελεχών του Π.Σ. αναγνωρίζοντας την κοινωνική τους προσφορά. Δεσμεύθηκαν, τέλος, ότι θα επιμείνουν στις απαραίτητες πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων και στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Σώματος