Σελίδες

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αρ. Πρωτ.:2513 Αθήνα:5-10-2011


Συνάδελφοι

Ιδιαίτερο προβληματισμό, μας προξένησαν τις τελευταίες ημέρες συνεχιζόμενα δημοσιεύματα σε συγκεκριμένο διαδικτυακό ιστολόγιο, όπου παρουσιάζεται Ανώτερος Αξιωματικός, που υπηρετεί στο γραφείο του κ.Αρχηγού να λέει « εγώ κάνω κουμάντο στην Πυροσβεστική κι όχι ο Αρχηγός» http://petraskandalou.blogspot.com/2011/09/m_27.html#more
καθώς και να φέρεται ότι «αυτός ουσιαστικά προδιαγράφει τις μεταθέσεις, μετακινήσεις, προαγωγές, αποστρατείες κ.λ.π υπηρεσιακές μεταβολές, και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, τις πραγματοποιούν» http://petraskandalou.blogspot.com/2011/10/blog-post_9538.html#moreΤα παραπάνω είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά εάν εκφράζουν την αλήθεια και ιδιαιτέρως προσβλητικά για τον θεσμό του Αρχηγού του Π.Σ. και για το συνάδελφο αν δεν είναι αληθή.
Με επιστολή μας προς τον κ. Αρχηγό ζητήσαμε την προάσπιση του θεσμού του Αρχηγού του Π.Σ., με διεξαγωγή έρευνας για τα παραπάνω καθώς και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Επίσης, ζητήσαμε επίσημη απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ώστε να προστατευτεί η υπόληψη, του συναδέλφου, στενού συνεργάτη του, εάν αυτά δεν είναι αληθή.

Τέλος, επειδή και οι δύο είναι μέλη της Ε.Α.Π.Σ. και επειδή το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, εκφράσαμε την πρόθεση υποστήριξης της Ένωσής μας, εφ όσον μας ζητηθεί σε νόμιμες ενέργειες που θα επιλεγούν για την προάσπιση της αλήθειας.