Σελίδες

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ημέρα μνήμης πεσόντων ΠυροσβεστώνΤο Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε το Σαββάτο 12 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του 199 - Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, τους συναδέλφους που δώσαν τη ζωή τους, θυσία στο βωμό του καθήκοντος.

Μπροστά στο Ηρώο του Π.Σ. η πυροσβεστική ηγεσία, οι εκπρόσωποι των σωματείων του πυροσβεστικού προσωπικού,εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ως Εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέστησαν στη επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στέφανο τιμής.


Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» και ο συμβολισμός της έλεκεται από την ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, του Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κων/νου Πούλιου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

Η καθιέρωση του συγκεκριμένου εορτασμού, αποτέλεσε πρόταση της ΕΑΠΣ, την οποία στην τελετή εκπροσώπησε ο Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ. Γεωργ.Βιντζηλαίος