Σελίδες

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Τ.Μανιάτη.Μέλους του Δ.Σ. και Υπευθ.Κινητοποίησης της ΕΑΠΣ στο 16ο συνέδριο της

Η Ένωση Αξιωματικών του ΠΣ σας καλωσορίζει στη σημερινή Γενική Συνέλευση, με πλήρη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που επωμίζεται ενώπιον εκατοντάδων Αξιωματικών του ΠΣ, και των χιλιάδων άλλων συναδέλφων μας στα άλλα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και της ίδιας της ελληνικής πολιτείας.
Ενώπιων σας, καταθέτουμε σήμερα τον προβληματισμό μας και την απαίτησή μας για την διεύρυνση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, θέτοντας ευθέως ζήτημα αναθεώρησης του Συντάγματος και απάλειψης του απόλυτου περιορισμού για το δικαίωμα της απεργίας, που για συγκεκριμένους λόγους, είχε επιβληθεί το 1975, ένα μόλις χρόνο μετά την πτώση της δικτατορίας.
Σήμερα, αναζητούμε νέες μορφές αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, διεκδικώντας πρωτίστως το δικαίωμα στην απεργία.
Οφείλω να αναφερθώ στους αγώνες που έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια 2010-2012 η Ένωσή μας:
Μαζί με τις Ομοσπονδίες των ένστολων, στα Σωμάτων Ασφαλείας συμμετείχαμε σε τρείς ανά χρόνο μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η συμμετοχή των μελών της Ένωσης ήταν μικρή, με εξαίρεση ίσως την συμμετοχή μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Οκτωβρίου του 2011 στο καλλιμάρμαρο στάδιο.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι- μέλη μας, δείχνουν προκλητική αδιαφορία τόσο για την κατάσταση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τους εξαθλιωμένους Συμπολίτες μας, για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, για το οδυνηρό μέλλον πού έχουν εξασφαλίσει ήδη οι ξένοι δυνάστες με τους εγχώριους πραιτοριανούς τους, στην νεολαία όσο και τον αδικαιολόγητο φόβο και τον ραγιαδισμό πού διακατείχε όλη την κοινωνία μας.
Πρέπει λοιπόν να μας απολύσουν οι δυνάστες μας, για να νιώσουμε την εξαθλίωση πού έχουν νιώσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων πού απολύθηκαν, ή να Βουλγαροποιήσουν τους μισθούς μας για να νιώσουμε τον φτωχό και τον άστεγο συμπολίτη μας.
Το μόνο πού δεν μπορούν να ισχυρίζονται οι ανενεργοί κατά τα άλλα συνάδελφοί μας, είναι ότι φταίει το προεδρείο της ΕΑΠΣ ή τα μέλη του ότι δεν τους ενημερώνουν. Προφανώς την ενημέρωση την βρίσκουν όταν επικοινωνούν με εμάς για ίδιο όφελος, για αλλότρια.
Επίσης έγιναν Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Αρχηγεία ΠΣ,ΛΣ και ΕΛ.ΑΣ καθώς στην Γερμανική Πρεσβεία και στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, με τις ανοικτές δημόσιες συγκεντρώσεις, με τη δημόσια διαβούλευση και την πίεση που ασκούσαμε προς την εκάστοτε κυβέρνηση, καταγράψαμε σημαντικές συνδικαλιστικές επιτυχίες που όλοι γνωρίζετε -οι παλιότεροι γιατί συμμετείχατε σε αυτόν τον αγώνα και οι νεώτεροι γιατί διαπιστώνετε σήμερα πόσο εύκολα ανατρέπονται και αμφισβητούνται.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,Το συνδικαλιστικό μας κίνημα καλείται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απαιτώντας από την πολιτεία να του διασφαλίσει τα απαιτούμενα «όπλα» για την διασφάλιση των συμφερόντων όλων των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και βεβαίως τη ομαλή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συνθλίβεται στις συμπληγάδες των τροϊκανών και των εγχώριων υποστηρικτών τους, χωρίς να βρίσκει τις απαιτούμενες αντιστάσεις σε επίπεδο ηγεσίας και άλλων φορέων.Η ΕΑΠΣ, ακολουθώντας την συνεπή, αγωνιστική της πορεία, τα βήματα των πρωτοπόρων συνδικαλιστών, με την έναρξη της νέας χρονιάς, κάνει σαφές σε όλους ότι στον «πόλεμο» που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με «πόλεμο».
Ο αγώνας είναι ταξικός και συνεχίζεται
ΟΧΙ στα μνημόνια –Τους προδότες ο κυρίαρχος Λαός τιμωρεί.