Σελίδες

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είχαμε επισημάνει το έργο του "εργασιακού αυτοματισμού" που σχεδίασε και εκτέλεσε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΡΟΠΟ.
Πατώντας πάνω στο εργασιακό πρόβλημα των συμβασιούχων Πυροσβεστών, προχώρησε χωρίς καμία μελέτη, με απίστευτη προχειρότητα και Θεσμικούς Ακροβατισμούς στην αλλοίωση του συμπαγούς επαγγελματικού χαρακτήρα του Π.Σ.επιστρέφοντας το δεκαετίες πίσω.
Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι ο δυναμιτισμός της εσωτερικής συνοχής του προσωπικού με διαλυτικές ενδείξεις για έναν επαγγελματικό φορέα που συνιστά Σώμα Ασφαλείας, αν κάποιοι το λησμονούν. Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι, οι συκοφαντικού βαθμού, επιθέσεις σχετικού ιστολογίου "5ετών" με ανώνυμο συντάκτη, που στην ταυτότητά του σχετικά περιλαμβάνει:
Δείχνοντας την προσπάθεια μετατροπής μέρους των συναδέλφων σε κομματικό στρατό 5φαλαγγίτικης αποστολής. Γεγονός που αποδεικνύετε με συνεχείς αναρτήσεις που συκοφαντούν διακωμωδούν και υβρίζουν στελέχη του Σώματος:

Τα παραπάνω, παρότι διαθέτουμε επαρκή αίσθηση του χιούμορ, το οποίο και εμείς χρησιμοποιούμε για να διασκεδάσουμε την τραγική καθημερινότητά μας, δεν θα μας προβλημάτιζε επαρκώς αν δεν συνοδευόταν και με προσωπικές επιθέσεις και στοχοποιήσεις "φασιστικού τύπου " :
Επίσης αν οι επιθέσεις δεν συνεχίζονται με κείμενα της ακόλουθης γραφής:

Τα παραπάνω σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των νέων συναδέλφων, ούτε και την πλειοψηφία των συνδικαλιστών των συμβασιούχων, που χρόνια τώρα υποστηρίζαμε ώστε να βρεθεί λύση στο εργασιακό τους ζήτημα.
Τα παραπάνω όμως διχαστικά φαινόμενα δεν εξυπηρετούν την ομαλή ένταξη των νέων συναδέλφων στον πυροσβεστικό οργανισμό.
Απέναντι σε τέτοιες φασιστικές, ανατριχιαστικά αναχρονιστικές και διαλυτικές εκφράσεις δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε ευγενείς αναγνώστες-παρατηρητές.
Αναμένουμε αρχικά από τους συκοφάντες-υβριστές να συναισθανθούν ότι κάτι άλλαξε στον υπηρεσιακό τους βίο και ότι πλέον ανήκουν οργανικά και μόνιμα σε ένα συγκροτημένο Σώμα Ασφαλείας.
Που διαθέτει διαδικασίες, για να διασφαλίζει την ομαλή υπηρεσιακή πορεία των εργαζομένων του.
Τέλος πέρα από τις υπηρεσιακές διαδικασίες, η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει πέραν της εκτελεστικής εξουσίας και ανεξάρτητη δικαστική αρχή που μπορεί επίσης να διασφαλίσει την νομιμότητα όπου αυτή θίγεται.