Σελίδες

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Συνάντηση της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Π. Μπονάτσο.
Στην συνάντηση η Ένωσή μας έθεσε στον κ.Αρχηγό τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το Π.Σ. και τα στελέχη του.
Ειδικότερα διαμαρτυρήθηκε:
1.γιατί το Α.Π.Σ. δεν προώθησε υπηρεσιακά στην πρόταση του μισθολογίου που κατέθεσε το Υπουργείο, πρόβλεψη για τη χορήγηση στο πυροσβεστικό προσωπικό του "δασικού επιδόματος"
2.γιατί προωθήθηκε εν κρυπτώ, χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη και σχεδιασμό η θεσμοθέτηση του κλάδου των Διοικητικών Αξιωματικών, θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για να "χώνεται την τελευταία στιγμή" σε ένα άσχετο νομοσχέδιο με επείγοντα ζητήματα του Λ.Σ.
3.για την μη παρέμβαση του Α.Π.Σ. στις υβριστικές και αντιπειθαρχικές επιθέσεις που δέχονται στελέχη του Σώματος.
Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό η διασφάλιση των στελεχών του Π.Σ. με την τήρηση των θεσμικών διαδικασιών σε όλο το πλέγμα των διοικητικών πράξεων, που καλούνται να εφαρμόσουν, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και παρεμβάσεις.
Τέλος ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό να γίνουν σεβαστά στο μέλλον τόσο ο δημοκρατικός διάλογος, όσο και η διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην επεξεργασία θεσμικών αλλαγών που προωθούνται στο Π.Σ.
Συγκεκριμένα ρωτήθηκε ο κ.Αρχηγός αν όπως φημολογείται πρωοθούνται τέτοιες πρωτοβουλίες στα ζητήματα του ωραρίου, αδειών και επιφυλακών, γεγονός όμως που όπως μας δήλωσε, δεν ισχύει.