Σελίδες

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


Συνάδελφοι
Οι εκπρόσωποι των στυγνών δανειστών μας και οι τροικανοί τοποτηρητές τους με τον τελευταίο Μνημονιακό Νόμο 4051/2012 μας είχε εξαιρέσει από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος.
Η Ένωσή μας καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία των ενστόλων όλον τον προηγούμενο καιρό, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις προς όλα τα πολιτικά κόμματα για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την νέα αυτή περικοπή καθώς και τον συμβολισμό της απαξίας της προσφοράς μας.
Οι παρεμβάσεις μας, προκάλεσαν σειρά παρεμβάσεων από βουλευτές όλων των κομμάτων και τελικά με τη "τελευταία γνωστή μέθοδο" της τροπολογίας της τελευταίας στιγμής, στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» ψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από τους βουλευτές Θ.Νάκο και Γ.Αποστολάκο με την οποία προστέθηκαν στους δικαιούχους του εκλογικού επιδόματος και οι ένστολοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το θετικό της παραπάνω τροπολογίας ήρθε και περιορίστηκε από τον επιβαλλόμενο περιορισμό ότι η συνολική δαπάνη για το εκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ.
Γεγονός που μετατρέπει τελικά την εξέλιξη σε απόφαση ξεκάθαρα προεκλογικού τύπου αντικατοπτρίζοντας την συνέχιση της απαξιωτικής διάθεσης των κυβερνόντων απέναντι στους ένστολους της χώρας.

Σύμφωνα με το πλαφόν που τίθεται στο συνολικό προβλεπόμενο ποσό για το επίδομα, αν διαιρεθεί με το ένστολο προσωπικό δεν πρόκειται να περάσει το ποσό της 3ωρης ενοικίασης αστυνομικού σκύλου...

Και όλα αυτά αφού εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που θα ορίζει ποιοί δικαιούνται το επίδομα από το ΥΠΡΟΠΟ και βέβαια το ύψος του ποσού.

Συνάδελφοι

Η απαξία και η φτωχοποίησή μας είναι η σταθερή προγραμματική θέση των κυβερνόντων.
Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη όταν θα ασκήσουμε τα πολιτικά μας δικαιώματα στην κάλπη.