Σελίδες

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Π.Σ.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Μπονάτσο Παναγιώτη. Από την πλευρά της ΕΑΠΣ τέθηκαν όλα τα εκκρεμή και καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το πυροσβεστικό προσωπικό και τον πυροσβεστικό οργανισμό.
Εκφράστηκε η διαμαρτυρία προς τον κ.Αρχηγό για την απόφαση των πρόσφατων μεταθέσεων, αποτέλεσμα του αναχρονιστικού και άδικου θεσμικού πλαισίου τους, που επιτρέπουν αδιαφανείς και αναξικρατικές επιλογές. Στον ίδιο θέμα ζητήθηκε από τον κ.Αρχηγό η χορήγηση εξόδων ματαθέσεως σε όλους; τους μετατιθέμενους , ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
Επίσης ιδιαίτερη  μνεία έγινε:
1.για το εκλογικό επίδομα, που δεν έχει χορηγηθεί ακόμα στο πυροσβεστικό προσωπικό (μόνο από όλους τους ενστόλους)
2. για την διεκδίκηση του δασικού επιδόματος, το οποίο και απεμπολήθηκε ως υπηρεσιακό  αίτημα τα δύο τελευταία χρόνια.
3. για τα θέματα ωραρίου και της νομιμότητας της εφαρμογής του, αλλά και γιά την αποφυγή μονομερών πρωτοβουλιών χωρίς ειλικρηνή διάλογο.
4. για  το θέμα της αναδιοργάνωσης του Π.Σ. η οποία μελέτη της πρέπει να γίνει με υπεύθυνο, επιστημονικό και σοβαρό τρόπο και όχι με "φαστ τρακ " επιτροπές με προειλημμένες αποφάσεις και αδιαφανείς προθέσεις.
5.για το θέμα της ομογενοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού, μετά το έγκλημα της τριχοτόμησής του.
Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε την κατανόησή του γιά την δύσκολη  σημερινή πραγματικότητα και ζήτησε την συστράτευση όλων των δυνάμεων του πυροσβεστικού προσωπικού ώστε να προωθηθούν οι βέλτιστες προτάσεις και να εξευρεθούν οι καλύτερες λύσεις γιά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί η εργασιακή ομαλότητα και η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Π.Σ.