Σελίδες

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣΑρ. Πρωτ: 2711  Αθήνα 1-2-2012


Προς: Τον Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως  
                                                                                  κ. Αντώνη Σαμαρά
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ
Κύριε Πρωθυπουργέ


Τις τελευταίες ημέρες στο σύνολο τους, τα ΜΜΕ αναφέρονται με έντονο και επαναλαμβανόμενο ρυθμό, σε σχεδιαζόμενη ρύθμιση   από την Κυβέρνηση σας, για νέα περικοπή στις πενιχρές αποδοχές  και των ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  εφαρμόζοντας τις μνημονιακές επιταγές για τσεκούρωμα των ειδικών μισθολογίων.

Σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να πιστέψουμε η νέα Κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πεπατημένη της πολιτικής της «ανακολουθίας» μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, αφού είναι πρόσφατα στη  μνήμης μας ,τα λόγια σας από δήλωση πριν μόλις δύο μήνες, όπου αναφερόμενος στο προσωπικό των Σ.Α. και Ε.Δ. δηλώσατε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές. Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως Έθνος, αλλά και γιατί κι εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια για αυτούς, η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για την Ελλάδα».

Κύριε Πρωθυπουργέ

Από την επέλαση των τροικανών στη χώρα μας, οι Πυροσβέστες, είδαν μέρα με τη μέρα το εισόδημά τους να συρρικνώνεται με δραματικό τρόπο:
Τον  Φεβρουάριο του 2010 περικόπηκαν 10% τα επιδόματά μας, που αποτελούν και το κύριο μέρος του εισοδήματός μας.
Τον Μάρτιο του 2010 μειώθηκαν κατά 30% τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και 12% τα επιδόματά μας.
Τον Μάιο του 2010 καταργήθηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και μειώθηκαν ακόμα 8% τα επιδόματά μας.
Τον Νοέμβριο του 2010 μειώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα καθώς και τα προνοιακά σε όσους τα δικαιούνται.
Τον Ιούλιο του 2011 τσεκουρώνεται το εισόδημά μας με τα ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ της έκτακτης εισφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Παράλληλα το εισόδημά μας εισέρχεται περαιτέρω στην πρέσα, αφού εφαρμόζεται το πρωτοφανή μέτρο μόνο για τους ενστόλους, ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, πάγωμα  βαθιάς κατάψυξης, μιας και εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα.
Το φθινόπωρο του 2011 το εισόδημά μας τσεκουρώνεται εκ νέου από το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ αυτές τις ημέρες δεχόμαστε το  νέο κτύπημα από την φορολογική επιδρομή των εκκαθαρίσεων για το εισόδημα του 2011 μετά την κατάργηση των φορομπόνους και την αύξηση του αφορολόγητου.
Η οδυνηρή λίστα  της αφαίμαξης του εισοδήματός μας δεν τελειώνει εδώ.
Τα δύο τελευταία χρόνια, σιωπηλά καταργήθηκε η χορήγηση του  συμβολικού ποσού που δίνοντας ως το λεγόμενο «δασικό» στο πυροσβεστικό προσωπικό, για τις εκατοντάδες ώρες  απλήρωτης υπερεργασίας στα πύρινα μέτωπα, την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ η ίδια πολιτική της άγριας περικοπής έφθασε στο σημείο να μην χορηγεί έξοδα μεταθέσεων σε συναδέλφους που μετατρέπονται σε εσωτερικούς μετανάστες για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι ακόμα και το «εκλογικό φιλοδώρημα» της 5ης Μαΐου  (περί τα 90 ευρώ)   που πήραν οι υπόλοιποι ένστολοι των Σ.Α. σε εμάς δεν έχει χορηγηθεί ακόμα, ενώ για το δεύτερο των εκλογών της 17ης Ιουνίου (περί τα 70 ευρώ) αγνοείται η τύχη του. 

Κύριε Πρωθυπουργέ

ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .

Ο Πυροσβεστικός Υπάλληλος έχει φθάσει στο σημείο της εξαθλίωσης.

Περιμένουμε από εσάς να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, όπως τις διατυπώσατε στην ομιλία σας στο  «Ζάππειο Β΄», την 26η  Απριλίου του 2012  ότι «το ειδικό μισθολόγιό μας δεν πρέπει να κοπεί άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθεί»