Σελίδες

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πράσινων

Α.Π.2717/12-10-2012
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιούλη του Δ.Σ. της Ένωσή μας με αντιπροσωπεία του κόμματος των  Οικολόγων  Πράσινων στα κεντρικά τους γραφεία.

 Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων - Πράσινων αποτελούνταν από τη Ζωή Βροντίση, εκπρόσωπο Τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, το Γιώργος Τσέκος, συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας και τον Γιώργο Δημητρίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Από την πλευρά της ΕΑΠΣ τονίστηκε ότι η περικοπή των κονδυλίων και η έλλειψη κυβερνητικής πρωτοβουλίας οξύνουν ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και του μηχανισμού πυροπροστασίας της χώρας.
Κοινή αποτέλεσε η διαπίστωση:
  •   του σημαντικού  ρόλου της πρόληψης, με χαρακτηρηστικό την επισήμανση ότι τα περικομμένα  κονδύλια που αφορούν στην πρόληψη και προορίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθυστέρησαν για τη φετινή χρονιά και τελικά κατατέθηκαν στις 20 Ιουνίου αντί για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.
  • της μη   επικαιροποίησης των  δασικών εκτάσεων από το 1998 και την έλλειψη ολοκληρωμένου κτηματολογίου.
  •  την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη συντονισμένη εθελοντική συμμετοχή στην αντιπυρική προστασία.
  • την ανάγκη εποικοδομητικού  απολογισμού του μηχανισμού λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος και την ανάγκη ομογενοποίησης του τριχοτομημένου, σήμερα πυροσβεστικού προσωπικού.
  •  την ανάγκη του ελέγχου αποδοτικότητας των προληπτικών  μέτρων και όχι τηνη απλή ετήσια καταβολή κονδυλίων ώστε να υπάρχουν ι ουσιαστικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Τέλος συμφωνήθηκε μετά τη λήξη της φετινής θερινής αντιπυρικής περιόδου, η πραγματοποίηση σχετικής δράσης προβληματισμού -αποτίμησης και διαλόγου για την αντιπυρική θωράκιση της πατρίδας μας.