Σελίδες

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Άλλη μία επιβάρυνση μας ως ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ με τη χρήση νέου τηλεφωνικού αριθμού για ιατρικά ραντεβού


Αρ. Πρωτ.
:
2747

Αθήνα
:
07-08 -2012

                                        Προς: 1.Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο

                                                                    2.Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ κ.Γεράσιμο Βουδούρη              

                                      Κοιν.1.Γραφείο Υπουργού Δημόσιας Τάξης και

                                            Προστασίας του Πολίτη

                                   2.Πολιτικά κόμματα

                    3.Μ.Μ.Ε.


Θέμα: « Άλλη  μία επιβάρυνση  μας ως  ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ με τη χρήση νέου τηλεφωνικού αριθμού για ιατρικά ραντεβού»

Κύριε Υπουργέ

Στις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες του νέου  «ΕΟΠΥΥ» όπου είμαστε πλέον ασφαλισμένοι, ήρθε άλλη μια επιπλέον «μνημονιακού τύπου» επιβάρυνση να αφαιμάξει το πενιχρό εισόδημά μας.
Συγκεκριμένα εδώ και λίγες μέρες ο  ΕΟΠΥΥ  πήρε την απόφαση να καταργήσει τον  αριθμό «184» για τηλεφωνικά ραντεβού με ιατρούς και προχώρησε στην  καθιέρωση νέων τηλεφωνικών αριθμών  με ιδιαίτερα ακριβότερες χρεώσεις.
Ενώ  η κλήση στο  «184»  στοίχιζε  μια  αστική  τηλεφωνική μονάδα ανά κλήση (0,03λ), τώρα για να κλείσει ο ασφαλισμένος ραντεβού με το γιατρό, θα πληρώσει 0,99λ  για κλήση στο  νέο αριθμό 14884 και 1,08λ για κλήση στο  νέο αριθμό 14900.
Ακόμα δηλ. και για το αυτονόητο της υποχρέωσης, ενός ασφαλιστικού οργανισμού, να κλείνει ραντεβού ο ασθενής με το γιατρό του, επιλέγεται  πλέον ο ασθενής να τιμωρείται γι αυτό.
Κύριε Υπουργέ
Φρονούμε ότι από αυτόν τον τόπο πλέον έχει λαθρο - μεταναστεύσει  η έννοια του «δικαίου και του πασιφανώς λογικού»
Ως ασφαλισμένοι του νέου  αυτού μνημονιακού ασφαλιστικού οργανισμού  βιώνουμε καθημερινά την  υποβάθμιση των παροχών των υπηρεσιών υγείας, όπου κεντρική φιλοσοφία φαίνεται ότι αναδεικνύεται «  έχω και πληρώνω, άρα  επιζώ».
Η νέα αυτή  εισπρακτική αλλαγή των παροχών υγείας είναι καταφανώς άδικη. Ο Έλληνας ασφαλισμένος  έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Περιμένουμε την παρέμβασή σας για να αποκατασταθεί η νέα αυτή αδικία και εισπρακτική επιδρομή εις βάρος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.