Σελίδες

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

« Η αγωνία για το σκοτεινό μας μέλλον»

                                               Η αγωνία για το σκοτεινό μας μέλλον

Αρ. Πρωτ.

: 

2842

 

Αθήνα

:  5

11 - 2012


 

 Προς


1) Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ιωάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
2) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης
και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ

 

Κοινοποίηση:


Πολιτικά Κόμματα
 
 
 


      "    Tα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία και απογοήτευση την «μετρολογία» του τελευταίου διαστήματος, βλέποντας το φτωχοκάματό τους να έχει τεθεί εκ νέου στην προκρούστεια κλίνη, αναμένοντας έναν ακόμα, αυτή τη φορά, πιο βάρβαρο σφαγιασμό.
Όλο αυτό το διάστημα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των Σ.Α. και των Ε.Δ. εκδηλώσαμε μια πολύπλευρη δράση, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση τη φωνή της αγωνίας μας για τον κατήφορο τόσο της προσωπικής μας ζωής όσο και του επαγγελματικού μας φορέα,μετά από την ψήφιση τυχόν νέων περικοπών.
Γνωρίζετε καλά την δεινή οικονομική κατάσταση του πυροσβεστικού προσωπικού, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος και είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι μια εκ νέου συρρίκνωση θα θέσει πλέον επιτακτικά το ζήτημα πλέον της αποτελεσματικότητας του επαγγελματικού μας φορέα.Παρά ότι έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις, δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης που θα διαμορφωθεί,αρκούμενοι στον ποταμό των διαρροών της πληροφόρησης.
Λίγες μόλις μέρες μετά τη λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, όπου το πυροσβεστικό προσωπικό «υπερέβαλε εαυτόν»στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, θεωρούμε ότι δεν αξίζουμε τέτοιας μεταχείρισης.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το πυροσβεστικό προσωπικό προσέφερε στο δοκιμαζόμενο λαό μας και την πατρίδα μας, χιλιάδες ώρες σκληρής –επικίνδυνης και απλήρωτης υπερεργασίας.
Έστω και την τελευταία ώρα, μπορείτε να μας κοιτάξετε στα μάτια,να αναγνωρίσετε και έμπρακτα τις δεκάδες διθυραμβικές δηλώσεις, για το έργο μας, τις θυσίες μας, τους ήρωες –πυρομαχητές- πεσόντες στο καθήκον.
Πιθανή ψήφιση μέτρων που παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε δεν προκαλούν μόνο την εξαθλίωση του Πυροσβεστικού Υπαλλήλου αλλά θέτει σε κίνδυνο τον Πυροσβεστικό Θεσμό καθώς την ασφάλεια και την πολιτική προστασία της Χώρας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι εκείνο που προέχει τώρα, είναι το πάγωμα των περικοπών και η άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για ένα νέο μισθολόγιο, δίκαιο και εξισορροπημένο.
Με την ελπίδα ότι την τελευταία έστω στιγμή θα συμμεριστείτε τις αγωνίες μας, αναμένουμε συνάντηση μαζί σας, ώστε αφενός να δοθεί τέλος στην παραπληροφόρηση και στην αγωνία του Έλληνα Πυροσβέστη, αφετέρου δε, για να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματά του.