Σελίδες

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (F.E.U)

Την δεινή οικονομική κατάσταση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και την ένδεια των πιστώσεων του ίδιου του επαγγελματικού φορέα, υπό τη σκιά της γενικότερης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, μετέφεραν στο 2ο πανευρωπαϊκό συνέδριο του 2012, των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης κα ο Εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ στην F.E.U Aναστ.Παππάς.


 Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της F.E.U. η ΕΑΠΣ είχε αναφερθεί στο πρόβλημα, ζητώντας το ζήτημα να τεθεί στην ατζέντα του συνεδρίου και να ζητηθεί η έκφραση συμπαράστασης.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ μεταξύ 1 και 3 /11/2012 και η ελληνική αντιπροσωπεία στα πλαίσια του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ζήτημα της ελληνικής κρίσης από την πυροσβεστική οπτική.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς δράσεις, δομής, οργάνωσης,εκπαίδευσης και έρευνας των πυροσβεστικών υπηρεσιών στις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ιδιαίτερης σημασίας παρουσιάζει ο σχεδιασμός "με όραμα το 2020" πάνω στα ευρωπαϊκά πυροσβεστικά δρώμενα.


Στα περιθώρια του συνεδρίου, διεξαγόταν μεγάλη πυροσβεστική έκθεση, ενώ υπήρχαν παράλληλα ημερίδες και ομιλίες  για ζητήματα πυρόσβεσης-διάσωσης από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του  Αμστερνταμ.