Σελίδες

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Γιά την ουσιαστική αναδιοργάνωση του Π.Σ.


Αρ. Πρωτ.
:
2868
Αθήνα
:
19-12 -2012


ΠΡΟΣ Υπουργό Δημόσιας Ταξης και Προστασίας του Πολίτη

κ.Ν.Δένδια                                      

Μετά την θετική ανταπόκριση  του νέου Αρχηγού του Π.Σ.  σε πάγιο αίτημά της Ένωσή μας, να συγκαλέσει το ανενεργό εδώ και έτη, Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του Π.Σ. προσερχόμεθα  να καταθέσουμε τις απόψεις μας στο μείζον θέμα της «αναβάθμισης –αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος».
Πάγια  άποψή μας, είναι ότι για τέτοια κορυφαία ζητήματα, χρειάζεται ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, τεκμηριωμένες απόψεις και το κυριότερο  πρόκριση λύσεων που θα διασφαλίζουν την ουσιαστική αποτελεσματικότητα του Π.Σ. στο μέλλον και τις πολυσχιδείς απαιτήσεις του κρίσιμου  περιβάλλοντος που διέρχεται η κοινωνία μας, τόσο υπό το βάρος των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών όσο και των απειλών που στοχεύουν την πολιτική προστασία της χώρας.
Κύριε Υπουργέ,

Πέρα από το διάλογο και τις διεργασίες που θα γίνουν εντός του πυροσβεστικού οργανισμού, οι όποιες τελικές αποφάσεις  θα αποφασιστούν  στο πολιτικό επίπεδο, το οποίο στο χώρο μας, το εκπροσωπείτε εσείς.
Επειδή από την πλευρά σας πέραν  των περιεκτικών δηλώσεων σας, «ότι η αναδιάρθρωση στο Π.Σ. θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού…γιατί δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το σύστημα»  δεν έχετε θέσει  συγκεκριμένα πλαίσια   για το μεγάλο αυτό εγχείρημα.
Επειδή ο πυροσβεστικός οργανισμός κατά το παρελθόν, έχει πληγωθεί από πολιτικές επιλογές που επιβλήθηκαν χωρίς ουσιαστικό διάλογο και επαρκή τεκμηρίωση,  παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησής σας με το Δ.Σ. της Ένωσής μας με αποκλειστικό θέμα την «αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος»
Φρονούμε ότι κοινός στόχος μας είναι η εύρεση των βέλτιστων λύσεων για να διασφαλίσουμε την πορεία του Π.Σ. εξασφαλίζοντας τον επαγγελματικό μας οργανισμό, αλλά το κυριότερο διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα.