Σελίδες

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ

                                                                                          Αθήνα 30-12-2012
Συνάδελφοι

'Οπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, μαζί με το μνημόνιο, επιβλήθηκε στο πυροσβεστικό οργανισμό, άλλη μια ιδιαίτερα άστοχη πολιτική επιλογή, άνευ σχεδιασμού, στόχευσης και αποτελεσματικότητας, αυτής της κατάργησης του 24ωρου και της αντικατάστασης του από το 12ωρο.
Πολιτική επιλογή, που από την επόμενη μέρα της θεσμοθέτησης της, τέθηκε σε αχρησία, και που οι εμπνευστές της, στα πλαίσια της γενικότερης αδιαφορίας τους για το Π.Σ. καταδίκασαν τον πυροσβεστικό οργανισμό σε διοικητική  δυσπλασία.
Έτσι από την επόμενη μέρα με  προφορικές παραινέσεις του τότε Υπουργού ή προφορικές  αποφάσεις του τότε Αρχηγού, παρά το νόμω, δίνονταν  24ωρο, σε Υπηρεσίες του Π.Σ.
Η ¨Ενωσή μας όλο αυτό το διάστημα, σε όλα τα επίπεδα, κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία, ζητώντας, να καταργηθεί η μηδέποτε εφαρμοσθείσα  ρύθμιση του ωραρίου και να νομιμοποιηθεί το πραγματικά εφαρμοζόμενο ωράριο.

Ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. στην πρόσφατη συνάντησή  με το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ μας είχε ενημερώσει ότι είχε  προωθήσει προς την πολιτική ηγεσία, σχετική πρόταση ρύθμισης του συγκεκριμένου προβλήματος.
Χθές το μεσημέρι σε επικοινωνία του Προέδρου της ΕΑΠΣ με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, ενημερωθήκαμε ότι υπογράφηκε από τον κ.Δένδια σχετική ρύθμιση που επαναφέρει τη νομιμότητα του ωραρίου, με θεσμοθέτηση όλων των δυνητικών  τρόπων, συμπεριλαμβανομένου και του 24ωρου.

Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη, πιστεύουμε το επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί η επίλυση και του χρόνιου προβλήματος της  διαχείρισης της απλήρωτης  υπερεργασίας που ταλανίζει το πυροσβεστικό προσωπικό, ειδικά σήμερα την εποχή της μνημονιακής καταιγίδας.