Σελίδες

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

O Άγιος Βασίλης δεν θα περάσει φέτος από τα σπίτια των Ελλήνων Πυροσβεστών.

12-12-2012Συνάδελφοι

Το  τελευταίο ισοπεδωτικό μνημόνιο 3 που επέβαλε το  λόμπι των τοκογλύφων-κερδοσκόπων  και των τροικανών νεοκατακτητών της χώρας μας αρχίζει την καταστροφική του εφαρμογή στη ζωή μας, παραμονές Χριστουγέννων και πριν την πρωτοχρονιά, ως μακάβρια παροχή στον Μολώχ της Κρίσης που δημιούργησαν οι διαχειριστές της εξουσίας και της  υπεραξίας του μεροκάματου μας.

Από την πληρωμή του ερχόμενου μισθού (Ιανουαρίου) όλοι θα δούμε πρόσωπο με πρόσωπο  τον εμπρησμό της ζωής μας.
Πέρα από την μηνιαία περικοπή του μισθού μας, θα  έχουμε και την εξίσου αιματηρή περικοπή λόγω των αναδρομικών κρατήσεων  από 1-8-2012.

Οι εμπρηστές της ζωής μας είχαν την  μεγαλοσύνη να μας παραχωρήσουν το ευεργέτημα, η παρακράτηση των  αναδρομικών να γίνει σε από 2 έως και 12 δόσεις, ανάλογα το επιστρεφόμενο ποσό. Δυστυχώς το μέγιστο των 12 δόσεων, εφαρμόζεται μόνο στα πολύ μεγάλα ποσά, (άνω των 5000 ευρώ) με αποτέλεσμα ελάχιστοι συνάδελφοι να   τύχουν αυτής  της « διευκόλυνσης».
Ήδη με σχετικό έγγραφό μας απευθυνθήκαμε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς ζητώντας την επέκταση της διευκόλυνσης των 12 δόσεων και σε χαμηλότερα ποσά.

Συνάδελφοι, η ζημιά από το τελευταίο μνημονικό κτύπημα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, εξανεμίζοντας ακόμα περισσότερο το  πενιχρό εισόδημά μας.

Και δυστυχώς είναι θυσίες χωρίς ελπίδα.
Δημοσιεύουμε παρακάτω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των κρατήσεων που θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μισθό μας, που δείχνουν το μέγεθος της νέας κλοπής:

Πυροσβέστης: Συνολική  κράτηση αναδρομικών  260  ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε δύο μηνιαίες δόσεις των 130 ευρώ, συν 52 ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Αρχιπυροσβέστης: Συνολική  κράτηση αναδρομικών  380  ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε τρεις  μηνιαίες δόσεις των  126 ευρώ, συν 76 ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Υποπυραγός: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 606   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε τέσσερις  μηνιαίες δόσεις των  151,5 ευρώ, συν 121 ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Επιπυραγός: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 671   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε τέσσερις  μηνιαίες δόσεις των  168 ευρώ, συν 134  ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Αντιπύραρχος: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 989   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε πέντε   μηνιαίες δόσεις των  198 ευρώ, συν 198  ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Αρχιπύραρχος: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 2133   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε οκτώ   μηνιαίες δόσεις των  267 ευρώ, συν 427  ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.

Υποστράτηγος: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 2377   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε οκτώ   μηνιαίες δόσεις των  297 ευρώ, συν 475  ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.
Αντιστράτηγος: Συνολική  κράτηση αναδρομικών 2442   ευρώ, θα του παρακρατηθούν σε οκτώ   μηνιαίες δόσεις των  305 ευρώ, συν 488  ευρώ η οριστική  μηνιαία περικοπή.

Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά παραδείγματα φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τον επόμενο μήνα, και μέχρι να ξεπληρωθούν οι  αναδρομικές κρατήσεις, οι συνάδελφοι ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας θα τους παρακρατείται ποσό από 182 έως και  793  ευρώ το μήνα και βέβαια μετά την εξόφληση των αναδρομικών, θα συνεχίσει παγίως «ελέω 3ου μνημονίου» μηνιαία  περικοπή  ποσό από 52 έως και 488 ευρώ.
Άντε και του χρόνου το μνημόνιο 4…..