Σελίδες

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

ΤΟ 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΑΠΣ

Πραγματοποιήθηκε το 17Ο  Συνέδριο της ΕΑΠΣ στις 28 Φεβρουαρίου 2013 στην Αθήνα.


Άποψη του 17ου Συνεδρίου

Στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής  Προστασίας, κ. Π.Γεωργιάδης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΑΖΑ – ΕΚΜ Δ.Τσουκαλάς, Ζ. Καφαντάρη και ο Γραμματέας του Τμήματος Ενστόλων Τ.Μαυρόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Μαστρογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ Αγκαβανάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Σ. Γεωργακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της  ΠΟΕΥΠΣ Δ. Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χ.Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ Γ. Δριβάκος, ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΑΞΙΑ Δ.Κατσιαμάγκας, ο Ταμίας της ΠΕΑΛΣ κ. Ευαγγελίδης, ο Γεν,Γραμματέας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Δ. Ζέρβας, και ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Α.Π.Σ. κ . Τσούνας.

Ο Γεν.Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.Πάτρ.Γεωργιάδης

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Σ.Γεωργακόπουλος

 Τις εργασίες του συνεδρίου επίσης τίμησαν  ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Β.Παπαγεωργίου, ο Επιτελάρχης, Υποστράτηγος Χ. Αφάλης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής, Υποστράτηγος Δ.Ρούμπος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ν. Λαθύρης, οι Κλαδάρχες , Αρχιπύραρχοι κ.κ. Καπέλιος και Σπανέας, οι Διοικητές των Δ.Π.  Π.Υ. Αττικής Αρχιπύραρχοι κ.κ. Κακκαβάς, Φλόκας, Γρηγορίου, ο Υποδιοικητής του ΣΕΚΥΠΣ και ο Διευθυντής του Κ.Ε.Π. Αρχιπύραρχοι κ.κ.Δημακογιάννης και Πιερράκος και ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Δ.Αναγνωστάκης.


Η Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Καφαντάρη
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Αγκαβανάκης
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης
 
Στο τέλος του πρώτου μέρους  απονεμήθηκαν στους Αρχιπυράρχους Δ.Αναγνωστάκη και Δ. Πιερράκο τιμητική  πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τα όργανα της ΕΑΠΣ.
Την τιμητική πλακέτα στον Δ. Αναγνωστάκη για την πολυετή  δράση του ως Περιφερειακό Εκπρόσωπο Ηπείρου απένειμε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Ν. Διαμαντής.
Την τιμητική πλακέτα στον Δ.Πιερράκο  για την πολυετή  δράση του ως μέλος του Δ.Σ.  απένειμε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΠΣ  Χ.Μητροπέτρος.


Η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δ.Αναγνωστάκη από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΑΠΣ Ν.Διαμαντή

Η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δ.Πιερράκο από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΑΠΣ  Χ.Μητροπέτρο


Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, συγκλήθηκε σε Σώμα, η  τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΣ, και μετά την διαπίστωση της σχετικής απαρτίας, εκλέχθηκε  προεδρείο με πρόεδρο τον Δ. Αναγνωστάκη.
Παρουσιάστηκε από τον Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ.  Α. Μανιάτη,  ο διοικητικός απολογισμός της δράσης του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ και από τον Ταμία του Δ.Σ. Γ. Βιντζηλαίο  ο οικονομικός απολογισμός.

Ο Γεν.Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Ο Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ
Στη συνέχεια ακολούθησαν εισηγήσεις – παρεμβάσεις των μελών  σχετικά με τη  νομοθετική ρύθμιση  που προωθείται για το Π.Σ.-Πολιτική Προστασία και εγκρίθηκε από το Σώμα, η με κάθε τρόπο αντίδραση της ΕΑΠΣ στα ζητήματα που δημιουργούν δυσλειτουργίες  στο Π.Σ.
Τέλος το Σώμα ενέκρινε την πρόταση του Δ.Σ. για την έναρξη διαλόγου το αμέσως προσεχές διάστημα για θεσμικές αλλαγές στα οργανωτικά της ΕΑΠΣ , που θα οδηγήσει σε καταστατική συνέλευση εντός του 2013. Επίσης αποφασίστηκε για το μέγιστο της συμμετοχής  σε αυτή, να ακολουθηθεί η διαδικασία των αρχαιρεσιών για τα όργανα της ΕΑΠΣ.
Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία  που ενέκρινε ομόφωνα το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. και εξέλεξε σχετική επιτροπή για την διενέργεια της καταστατικής συνέλευσης.