Σελίδες

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΤΟ 1o ΣΥΝΕΔΡΤΙΟ του 2013 ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (F.E.U.)

  

Nottingham  16-18/5/2013

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο για το 2013 της F.E.U. (Ομοσπονδία Αξιωματικών Πυροσβεστικής) στην πόλη   Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ 16 και 18 Μαίου 2013.

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποίηθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου  Πυρόσβεσης και Διάσωσης  του  Nottingham και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από Ενώσεις Αξιωματικών, 19 διαφορετικών χωρών της Ευρώπης.
Κεντρικό ζήτημα των εργασιών του συνεδρίου αποτέλεσε η  χάραξη μιας κοινής  στρατηγικής στα ζητήματα πυρόσβεσης-διάσωσης μέχρι το 2020, ώστε να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους ευρωπαίους πολίτες στον καίριο τομέα της ασφάλειας της ζωής και της προστασίας της περιουσίας.

Ιδιαίτερου ενδιαφέρον ήταν η ημερίδα που διοργανώθηκε την Παρασκευή  17 Μαίου, με θέμα την βελτίωση της ασφάλειας των Πυροσβεστών στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης , με ομιλητές αξιωματικούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβενία ​​και τη Φινλανδία, καθώς και ειδικούς στα ζητήματα εργασιακής υγείας.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε έκθεση πυροσβεστικού- διασωστικού εξοπλισμού, ενώ παρουσιάστηκαν και οι εξελίξεις στην τεχνολογία αναππνευστικών συσκευών και προστατευτικής ενδυμασίας.
Η ελληνική αντιπροσωπεία  με τον Πρόεδρο της FEU Dieter Nuessler

Την ΕΑΠΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Σταμούλης και ο εκπρόσωπος στην FEU Τάσος Παππάς.