Σελίδες

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ


Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

12-6-2013

Οι απολύσεις των εργαζομένων  της ΕΡΤ και το κλείσιμο της δημόσιας τηλεοόραση δεν πρέπει να περάσει.
 
Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ανησυχία μας για την  απόφαση  του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ και το πέταμα στο δρόμο των χιλιάδων εργαζομένων της.
Η αιφνιδιαστική αυτή "μνημονιακή" απόφαση  με την "συνήθη πρόφαση της εξυγίανσης", κατήργησε εν μία νυκτί  το δημόσιο αγαθό  της ενημέρωσης.
Χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, με πρωτοφανή  τρόπο, "δημοκρατικού και ευρωπαϊκού ελλείμματος", κατέβασε το διακόπτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και καταδίκασε στον εφιάλτη της ανεργίας τους εργαζομένους της και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η πολιτική αυτή επιλογή, δείχνει για άλλη μια φορά, την σαφή πρόθεση των διαχειριστών του μνημονίου, να προχωρήσουν σταθερά και με στυγνό τρόπο στο ξεθεμελίωμα του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του κράτους, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην  εξαθλίωση του λαού μας.

Στέλνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την κυβερνητική επιλογή.

Συμπαραστεκόμαστε στους χιλιάδες απολυμένους της καταργημένης ΕΡΤ, που έρχονται να προστεθούν στην μεγάλη στρατιά των ανέργων της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας.
  
Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση και δράση για να προστατέψουμε ότι απέμεινε, να σταματήσουμε τη φωτιά που επεκτείνετε σε ότι έχει απομείνει δημόσιο στην χώρα μας.

         Για την /ΠΟΕΥΠΣ                                                            Για την ΕΑΠΣ

          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

           Νίκος Αθάνατος                                                            Γιάννης Σταμούλης