Σελίδες

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δώσαμε το δυναμικό μας παρών στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη την  Παρασκευή στις 6/9, το απόγευμα, οι ένστολοι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας, από όλη τη χώρα, δώσαν το δικό τους  συνδικαλιστικό μήνυμα, προς τους πολιτικούς διαχειριστές της πατρίδας μας, πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτό πλέον, παραπέρα περικοπή στο φτωχοκάματο του προσωπικού, αλλά και περικοπές στους επαγγελματικούς τους φορείς.
 Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, μετέφερε  την φωνή αγωνίας και αγανάκτησης των στελεχών του Π.Σ. επισημαίνοντας  οτι  " τρία χρόνια τώρα βλέπουν τα γεράκαι των αγορών, τους τοκογλύφους και τους μερκελιστές της Ευρώπης να έχουν εφορμήσει στην πατρίδα μας, ρουφώντας το αίμα του λαού μας. Πρώτιστα στοχοποίησαν το ένστολο προσωπικό, με τεράστιες περικοπές τόσο στο εισόδημα, όσο  και στα λειτουργικά των Σωμάτων. Ο πατριωτισμός των συναδέλφων και ο υψηλός επαγγελματισμός ήταν αυτός που όλα αυτά τα χρόνια συγκράτησε σε ένα ανεκτό επίπεδο την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και  πολιτικής προστασίας της χώρας. Το ένστολο προσωπικό όμως σήμερα είναι στα όρια του, δεν μπορεί να δεχτεί άλλες περικοπές. Και όπως ξέρει να μάχεται στην καθημερινότητα με τον κίνδυνο της δουλειάς του, ξέρει να μάχεται και για την καθημερινότητα της ζωή του. Ο αγώνας συνεχίζεται..."
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν βουλευτές και εκπρόσωποι από τα κόμματα και συνδικαλιστικούς φορείς, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος της πόλης.
Μετά  το πέρας της συγκέντρωσης ξεκίνησε πορεία, που πέρασε από τα  γραφεία των κομμάτων στην πόλη, όπου και τους επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους Προέδρους,  ενώ η κατάληξη ήταν στο κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης όπου και υπήρχε συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και του επιδόθηκε το σχετικό ψήφισμα, προκειμένου να το μεταφέρει στον κ Πρωθυπουργό.