Σελίδες

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Ο Νοέμβρης της Ζωής μας


Αθήνα 17-11-2013

Είναι κάτι στιγμές που η ζωή μας παύει να βολεύεται στα ασφυκτικά δεσμά που στήνουν οι σφετεριστές των εξουσιών. 

Αυτές τις στιγμές, ο απλός άνθρωπος της τραγικής καθημερινότητας, αποκτά Πρόσωπο, γίνεται Πολίτης, ο λαουτζίκος γίνεται Μαχόμενος Κυρίαρχος Λαός και κάνει την υπέρβαση που γράφει Ιστορία.

Αυτές τις στιγμές για λίγο, το ρεύμα του ποταμού της ιστορίας, αλλάζει, προσπερνάει τα φράγματα και δημιουργεί, τα ρήγματα, τις αναγκαίες ανατροπές για να πνίξει τυράννους και τυραννίδες.

Ο σιωπηλός και ανεκτικός λαός μας, εκείνο το μακρινό πλέον Νοέμβρη του 73, έγραψε τις ιστορικές του στιγμές, κλονίζοντας το επταετή μνημόνιο του τρόμου, του φόβου και της ανελευθερίας.
Νεολαία και λαός μπροστά στην πύλη του Μετσοβίου, άνοιξαν ξανά την πύλη της συμμετοχής, του αγώνα, άνοιξαν την πύλη για την Νέα Μεταπολιτευτική Δημοκρατία στην πατρίδα που την γέννησε.

Χρόνια μετά  ένα νέο μνημόνιο φόβου και απίστευτης ύφεσης αλυσοδένει την πατρίδα.

 Το ψωμί πλέον  για πολλούς είναι ζητούμενο, και η ελευθερία αρχίζει να πνίγεται από τις επιβουλές των ξένων δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων, ενώ η παιδεία αποστεώνεται από την δημόσια φτώχεια.

Σαράντα χρόνια μετά ο τόπος συνάντησης του λαού μας δίνεται πάλι μπροστά στην πύλη, γιά να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας και να βγούμε από την βαθιά και δολοφονική κρίση που μας ρίξαν τα μνημόνιά τους.

Είναι η στιγμή του λαού μας. Η στιμή του δικού μας Νοέμβρη.