Σελίδες

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Eπιστολή διαμαρτυρτίας προς τον Γερμανό Πρέσβη στην ΑθήναAθήνα 1-12-2013                                                  ΠΡΟΣ: Πρέσβη Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης    
                                                                                            Γερμανίας στην Αθήνα κ. Wolfgang Dold


Κύριε Πρέσβη

 Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του γνωστού γερμανικού περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. 
Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφής υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια. 
Πέρα όμως από την ξεκάθαρη συκοφαντική επίθεση του περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συν έπεσε με την εκδήλωση παραλαβής 4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος και στην οποία ήσασταν παρών και στην ομιλία σας εξήρατε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των στελεχών του. 
Κύριε Πρέσβη Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας. 
Παράλληλα όμως δημιουργούν και περαιτέρω ρήγματα στην σχέση των δύο λαών μας. 
Αναμένουμε από εσάς την καταδίκη του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, καθώς και να διαβιβάσετε προς την γερμανική κυβέρνηση την διαμαρτυρία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΑΠΣ
            Νικόλαος Αθάνατος                                                      Ιωάννης Σταμούλης