Σελίδες

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, στη χώρα που γεννήθηκε

Αθήνα 21-4-2014
Συνάδελφοι

Σήμερα συμπληρώνονται 47 χρόνια, από την επονείδιστη 21-4-1967, όπου μια ομάδα επίορκων στρατιωτικών στρέψαν τα όπλα τους, τα οποία τους εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός για την άμυνα της χώρας, εναντίον του, καταλύοντας το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.


Ο επταετής σφετερισμός δια των όπλων και της βίας της διακυβέρνησης της χώρας έβαλε στο γύψο την ελεύθερη βούληση και την πολιτική έκφραση των πολιτών, έκανε επίσημο πολίτευμα την απεχθή στρατοκρατική δικτατορία.


 Η σκοτεινή αυτή περίοδος, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον αυταρχισμό, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, την οπισθοδρόμηση τερματίστηκε το 1974, με την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Η δράκα των πραξικοπηματιών κατέρρευσε και η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε στη χώρα μας, προσπαθώντας να επουλώσει τις πληγές της επτάχρονης τυραννίας.


Πέντε σχεδόν δεκαετίες μετά, η πατρίδα μας σταθεροποίησε την δημοκρατική σταθερότητα με το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της.


Ο λαός μας με τους αγώνες του κέρδισε την ελευθερία του και τα δικαιώματά του στην πολιτική έκφραση και δράση. Δημιούργησε έναν σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό, γνώρισμα της νέας μεταπολίτευσης της πατρίδας μας.


 Τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου μας, εισήλθε μια άλλη νέα απειλή, αυτή της ξενόφερτης τροικανής παρουσίας, εκφραστής αντιλαικών πολιτικών που συνθλίβουν την καθημερινότητα μας.


Παράλληλα τα "μνημόνια" που αποτελούν θεσμικές επιταγές των δανειστών και των κερδοσκόπων των αγορών, υποκαθιστούν την λαϊκή βούληση και υποβαθμίζουν το δημοκρατικό επίπεδο της κοινωνίας μας.

Συνάδελφοι


 Η υπόμνηση των μαύρων περιόδων της νεώτερης ιστορίας μας, όπως η δικτατορία του '67 αποτελούν λαμπρά σημεία προς αποφυγήν και σηματοδοτούν την ορθή στάση των πολιτών.
Ενεργοί πολίτες , μετέχοντες στις κοινωνικές διεργασίες, είναι οι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι φρουροί της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Γιατί το πολιτειακό μας κεκτημένο συνεχίζει να επαφίεται στον πατριωτισμό μας.