Σελίδες

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 
Αθήνα 2-8-2014
 
Συνάδελφοι,
 
Τα τελευταία χρόνια το πυροσβεστικό προσωπικό, μπήκε στο στόχαστρο του μνημονιακού εφιάλτη, ο οποίος περιέκοψε τις ήδη πενιχρές αποδοχές του, συρρίκνωσε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά του δικαιώματα.
Με πενιχρές αποδοχές στην ενέργεια, και πολλαπλάσια πενιχρές συντάξεις στην αφυπηρέτηση, διαμορφώνεται το εργασιακό πλαίσιο του Έλληνα Πυροσβέστη που εκτός από τις πυρκαγιές που καλείται στην  "υπηρεσία του", πλέον πρέπει να σβήνει τις πυρκαγιές στην καθημερινότητά του. 
Και ενώ το μόνο που υπάρχει σε περίσσευμα είναι κυβερνητικές δηλώσεις συμπάθειας στο έργο του, το έλλειμα σε πολιτικές πράξεις συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Παρά τις "κυβερνητικές εξαγγελίες" για  μισθολογική αποκατάσταση, ούτε καν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ  δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Παράλληλα σε αυτή την πολιτική της εχθρότητας και απαξίας απέναντί μας, ήρθε εν μέσω θέρους, την ώρα που εξελίσσεται ο αντιπυρικός "πόλεμος", άλλη μια φωτιά, να στοχεύσει, αυτή τη φορά την επικουρική μας ασφάλιση.
Τελείως αιφνιδιαστικά με το άρθρο 221 του  221 του πολυνομοσχεδίου  που κατατέθηκε στη Βουλή συμπεριλαμβάνονται εξοντωτικές διατάξεις  τόσο για το Επικουρικό μας Ταμείο όσο για το Ταμείο Πρόνοιας μας στο ΤΕΑΠΑΣΑ.
Το πρώτο το τσουβαλιάζουν στο ΕΤΕΑ  και το δεύτερο το προετοιμάζουν με την εφαρμογή ενός αγνώστου μαθηματικού τύπου στην απονομή του εφάπαξ, για εξαύλωση του αναμενόμενου απομαχικού  βοηθήματος.
Και ως το κερασάκι στην εργασιακή μας τούρτα, άνευ διαλόγου, εκδόθηκε νομοθετική ρύθμιση που πλήττει καίρια τον κανονισμό μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού.
 
Συνάδελφοι
 
Η φωτιά αυτή πλέον καίει και τον "οίκο μας". Να τη σταματήσουμε.
 
Με μαζικότητα να συμμετάσχουμε στην ένστολη  πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00΄στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μαζί με όλους τους συναδέλφους των Ε.Δ. και Σ.Α.
 
Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας να συμμετάσχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΥΠΣ στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την αιφνιδιαστική και κατάφορα άδικη τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων.
    
                                       Το δίκιο μας να σβήσει την φωτιά της αδικίας
 
Για  το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ
 
Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν.Γραμματέας
Γιάννης Σταμούλης             Αναστάσιος Μανιάτης