Σελίδες

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Υποβολή παραίτησης των εκπροσώπων της ΕΑΠΣ από το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ

Αθήνα 3-9-2012 Α.Π.3344       


                                    Προς Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο  Β.Παπαγεωργίου

Κύριε Αρχηγέ  

 Σας υποβάλλουμε την επιστολή παραίτησης του τακτικού και αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ , εκπροσώπων της ΕΑΠΣ, Ιωάννη Σταμούλη και Φίλιππου Παντελεάκου.

  Η παραίτησή  είναι η έκφραση της διαμαρτυρίας του πυροσβεστικού προσωπικού, που βλέπει το επικουρικό του και προνοιακό του ταμείο, μετά από δεκαετίες εύρυθμης λειτουργίας, χωρίς  κοινωνικό πόρο, βασιζόμενο μόνο στην εισφορά – υστέρημα των Πυροσβεστών να κατεδαφίζονται από την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του Ν.4281/2014. 

Κύριε Αρχηγέ 

Η  διαμορφωθείσα κατάσταση, είναι κομβική, λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας της. Η στάση του Π.Σ. μέσω του εκπροσώπου του στο Δ.Σ. θα  πρέπει να κινηθεί ανάλογα, υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης να παραδώσουμε τα ταμεία μας στην επόμενη «πυροσβεστική γενιά».

 Κύριε Αρχηγέ 

Σας καλούμε να  ηγηθείτε της πυροσβεστικής προσπάθειας διάσωσης των ταμείων μας, προωθώντας  ως μόνη λύση, την πρόταση  που είχε καταλήξει το τελευταίο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού  του Πυροσβεστικού Σώματος για  αυτόνομο και ενιαίο πυροσβεστικό ταμείο υπό την εποπτεία του Υπουργείου μας.     

Το πυροσβεστικό προσωπικό, με υψηλό επαγγελματισμό, υπερεργασία και με κινδύνους πολλές φορές και στην ίδια του τη ζωή, υπό την ηγεσία σας,  ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα προβλήματα του  πυροσβεστικού οργανισμού, στις δύσκολες απαιτήσεις της αντιπυρικής περιόδου., μέχρι και σήμερα  

Τώρα είναι η στιγμή να δώσουμε με την ίδια αποτελεσματικότητα, με τον ίδιο τρόπο τον αγώνα για την διάσωση του απομαχικού μας υστερήματος.