Σελίδες

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ.Β.Παπαγεωργίου

Στις 7 Μαΐου το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Β.Παπαγεωργίου.
Στη συνάντηση η Ένωσή μας έθεσε τα προβλήματα του πυροσβεστικού οργανισμού ενόψη της αντιπυρικής περιόδου, ζητώντας του να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Επίσης επισημάνθηκε στον κ.Αρχηγό, ότι ενόψη του διαλόγου που εξαγγέλθηκε για την αναδιάρθρωση και αλλαγή των βασικών θεσμικών κειμένων (μεταθέσεις, προαγωγές κ.λ.π.), προκειμένου ο διάλογος να μην είναι προσχηματικός, θα πρέπει πρωτίστως να  εξετασθεί και να συζητηθεί η φυσιογνωμία του Π.Σ. του "αύριο" σε επίπεδο κεντρικής οργάνωσης.
Ειδικότερα τονίστηκε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν οι εκκρεμείς θεσμικές προβλέψεις, για την σύσταση των διοικητικών αξιωματικών, την   δημιουργία του βαθμολογίου των χαμηλόβαθμων, την αναδιοργάνωση της διοικητικής πυραμίδας, την τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων και εν συνεχεία την αλλαγή του πλαισίου κρίσεων, προαγωγών και αξιολόγησης  του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού.
Στο ίδιο πλαίσιο επισημάνθηκε ότι ο ουσιαστικός διάλογος για τα παραπάνω, δεν μπορεί να επιτευχθεί  με  την αποστολή υπομνημάτων των σωματείων που θα αποτελούν απλά, επισυναπτόμενες σελίδες στα πορίσματα των υπηρεσιακών  επιτροπών  εργασίας.
Τέλος  επισημάνθηκε στον κ. Αρχηγό, ότι ενόψη της επικείμενης πρόσληψης νέων 5ετών  συναδέλφων,  ότι δεν πρέπει να ακολουθηθεί η "εσφαλμένη fast track " διαδικασία εκπαίδευσής τους, που είχε ακολουθηθεί στο παρελθόν και είχαμε καταγγείλει τότε, αλλά να προβλεφθεί στα πλαίσια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η άρτια εκπαίδευσή τους σε ειδική προς τούτο θεσμοθετημένη Σχολή.