Σελίδες

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Το προεδρείο του Δ.Σ της ΕΑΠΣ. στην Δυτική Ελλάδα

Αθήνα 9-6-2015

Το Προεδρείο του Δ.Σ της ΕΑΠΣ, το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου βρέθηκε στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια σειρά από συναντήσεις και επαφές

Στις 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διοικητή της Π.Υ. Μεσολογγίου Πύραρχο Δημήτριο Κοντογιάννη, τον Διοικητή της Π.Υ. Ναυπάκτου Αντιπύραρχο  Παναγιώτη Δημόπουλο και τον Διοικητή της Π.Υ. Αμφιλοχίας Αντιπύραρχο Βασιλάκη Θεόδωρο. Έγινε ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα των συναδέλφων και τα ειδικότερα προβλήματα των υπηρεσιών, σε εξοπλισμό και μέσα.

Το πρωί στις 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΠΕΠΥΔ Δυτικής Ελλάδας, συνάντηση με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Υ. Νοτ.  .Ελλάδος, Υποστράτηγο κ. Νικολακόπουλο και τον Διοικητή ΠΕΠΥΔ Δυτ. Ελλάδος Αρχιπύραρχο κ. Ματθαιόπουλο. Στη  συνάντηση συζητήθηκαν  τα  συνολικότερα προβλήματα των υπηρεσιών και του πυροσβεστικού προσωπικού της Δυτικής Ελλάδας,


Στη συνέχεια το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ παραβρέθηκε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της ΠΟΕΥΠΣ που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ  διατύπωσε την αγωνία των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα για τα χρόνια και φλέγοντα προβλήματα που πλήττουν βάναυσα την ζωή του πυροσβεστικού προσωπικού και  μειώνουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα του  ίδιου του πυροσβεστικού οργανισμού.  Τέλος επεσήμανε την  αναγκαία όσο ποτέ,  κοινή και ενωτική δράση του συνδικαλιστικού  μας κινήματος.Το μεσημέρι της ίδια μέρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης και ο  Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Ζέρβας συναντήθηκαν  με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε μια γόνιμη και ελικρινή  συζήτηση για την φετινή αντιπυρική περίοδο, με έμφαση τα προβλήματα και τις δυνατότητες στήριξης της περιφέρειας στο πυροσβεστικό έργο.
Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας από την πλευρά του τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό του  πυροσβεστικού προσωπικού και επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης τους για την κάλυψη της ασφάλειας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας, αφού «προσφέρουν προστασία και διασφαλίζουν τις ζωές των πολιτών και την περιουσία τους από τους κινδύνους που καθημερινά εμφανίζονται, φωτιές, πλημμύρες και άλλες θεομηνίες», ενώ εξήρε την προσφορά του.