Σελίδες

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ FEU, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣΑθήνα 8 Ιουλίου


 Προς Πρόεδρο Ομοσπονδίας Ενώσεων Αξιωματικών Ευρωπαϊκής Ένωσης

FEU κ. Chris Addiers


Αγαπητέ κ.Πρόεδρε

Η Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) από την ίδρυση της εδώ και χρόνια, είναι τακτικό μέλος της FEU, συμμετέχοντας ενεργά στις κοινές δράσεις της, για την προαγωγή του πυροσβεστικού επαγγέλματος και την ανάπτυξη της ασφάλειας, πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη.

Από τον φτωχό Νότο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, γνωρίζετε ότι οι Έλληνες Πυροσβέστες, δίνουν έναν δύσκολο αγώνα  με πενιχρά μέσα και εφόδια να κρατήσουν ασφαλή την χώρα τους, διασφαλίζοντας παράλληλα τα νότια όρια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Επίσης γνωρίζετε  ότι από το 2010 η Ελλάδα και οι Έλληνες Πυροσβέστες βρίσκονται βυθισμένοι σε καθεστώς βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Πριν δύο χρόνια η FEU  κατανοώντας το μέγεθος της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας και τις μεγάλες περικοπές τόσο σε μισθούς των Πυροσβεστών, όσο και του προϋπολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, απέστειλε επιστολή -παρέμβαση  προς την τότε πολιτική ηγεσία, επισημαίνοντας:
"οι περικοπές των μισθών δεν πρέπει να αναγκάζουν τους πυροσβέστες να αποχωρούν από το Πυροσβεστικό Σώμα
- η ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (εξοπλισμός, συντήρηση και προσωπικό) δεν πρέπει να μειωθεί σε ένα επίπεδο που θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες περιουσιών και του περιβάλλοντος στο μέλλον.
- ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό Πυροσβεστικό Σώμα, σημαίνει πολύ περισσότερα από ό,τι μόνο κόστος για μια χώρα. Προστατεύει τις ζωές των ανθρώπων και επίσης βοηθά στη μείωση των κακών συνεπειών στην οικονομία σε περίπτωση πυρκαγιάς από ανθρωπογενείς παράγοντες ή από φυσική καταστροφή."


Αγαπητέ κ.Πρόεδρε

Σήμερα  δύο χρόνια μετά και  ενώ η κατάσταση στην πατρίδα μας συνεχίζει να είναι δραματικότερη, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατάει στα χέρια της, την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της πατρίδας μας.

Ως επικεφαλής της ομοσπονδίας των ενώσεων των αξιωματικών της πυροσβεστικής της Ευρώπης, παρακαλούμε όπως αυτή τη φορά, προχωρήσετε σε παρέμβαση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και τον 
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald  Tousk, επισημαίνοντας τους ότι πρέπει άμεσα  
να βρεθούν λύσεις κοινωνικά δίκαιες, οικονομικά και δημοσιονομικά βιώσιμες για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

                           Με τιμή για την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Πρόεδρος Γιάννης Σταμούλης
Ο Γενικός Γραμματέας  Αναστάσιος Μανιάτης
Ο Εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ στην FEU Αναστάσιος Παππάς