Σελίδες

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Προχωρήστε. Αυτή είναι η στιγμή!

Άρθρο του Γεν.Γραμματέα  της ΕΑΠΣ Αν.Μανιάτη και του μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Σιμιτσή Δημήτρη
Αξιότιμε K . Πρωθυπουργέ

Συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση σας να αποτρέψετε την οικονομική σφαγή των Ελλήνων και εκτιμούμε την πρόθεση σας για δίκαιη κατανομή των βαρών της επερχόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αυτό όμως από μόνο του δε αρκεί για να αποκαταστήσει την υπάρχουσα κοινωνική αδικία ενώ είναι βέβαιο πως το περίφημο αναπτυξιακό πακέτο Junker θα κατευθυνθεί και πάλι προς τους προνομιούχους.

Κλείνοντας τη δευτερολογία σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλήξατε ως εξής: "Μιλήσατε πολλοί για την ελληνική τραγωδία. Ο Σοφοκλής με την Αντιγόνη μας έμαθε, πως υπάρχουν στιγμές, που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτή είναι μία τέτοια στιγμή" .

Αλήθεια όμως , πόσο δίκαιο είναι για τους τίμιους ανθρώπους αυτού του τόπου, οκτώ μήνες τώρα, να μην έχετε αγγίξει ουσιαστικά όλους αυτούς τους <<συμπολίτες μας>> που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών μετέφεραν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες (και όχι μόνο) του εξωτερικού. Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεκάδες δις Ευρώ είναι είτε προϊόν φοροδιαφυγής είτε προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.