Σελίδες

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Στη χειρότερη εποχή, χρειάζεται ο αγώνας για να την κάνει καλύτερη
Αθήνα 17 Νοέμβρη 2015

Συνάδελφοι

Σήμερα, πάνω από τέσσερις δεκαετίες μετά, από εκείνες τις φωτεινές μέρες του Νοέμβρη του 73, βγάζουμε από την ιστορική μνήμη τα γεγονότα που κύλησαν τον τροχό της νεώτερης ιστορίας της πατρίδας μας.
Ανασύρουμε τον παλμό και τις φωνές των αγωνιζόμενων φοιτητών και των αγωνιζόμενων Ελλήνων, που ξεχύθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διατράνωσαν την διάθεσή τους, να σταματήσει η παρένθεση του αυταρχισμού και της στρατοκρατίας στη διακυβέρνηση της πατρίδας μας.
Το Πολυτεχνείο του 73, πήρε πάνω του, τον αναγκαίο και ισχυρό συμβολισμό, της ενεργητικής παρουσίας των Πολιτών, μετατράπηκε στον συνδετικό κρίκο των φωτεινών στιγμών, που στην πατρίδα μας, σηματοδότησαν αλλαγές, ανατροπές και μετεξέλιξαν το ίδιο το πολίτευμα μας.
Το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία ανέδειξε την βαθιά πολιτική και κοινωνική βάση της διαμαρτυρίας,
Συμπύκνωνε το γενικευμένο αίτημα για μια πατρίδα με κοινωνική δικαιοσύνη, προοπτική και βέβαια ελεύθερη και δημοκρατική.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου, φθάνει ως τις μέρες μας. Τα χρόνια που πέρασαν, στην πατρίδα μας, πολλά άλλαξαν και πολλά όχι.
Αυτό που εξακολουθεί να μένει αναλλοίωτο είναι το προσκλητήριο για επαγρύπνηση και ενεργή μετοχή των Πολιτών.
Σήμερα στην πατρίδα μας, το πολίτευμα δεν απειλείται από ερπύστριες. Οι συνάδελφοι των Ε.Δ. είναι αυστηρά προσηλωμένοι στον όρκο και το καθήκον τους και η Δημοκρατία μας είναι θωρακισμένη και ισχυρή.
Ο κίνδυνος σήμερα είναι οι μνημονιακοί αρματαγωγοί και οι πολιορκητικοί κριοί των κερδοσκόπων, τοκογλύφων και επικυρίαρχων της Ε.Ε. που προσπαθούν να στερήσουν το ψωμί από μεγάλο μέρος του λαού μας και οι τροικανοί -τεταρτοικανοί επιτηρητές που πετσοκόβουν τις κοινωνικές παροχές του Κράτους - Πρόνοιας, στοχεύοντας ακόμα και την λαϊκή παιδεία.
Τέλος ο θρησκευτικός φομενταλισμός, η τυφλή τρομοκρατική βία και οι φανατισμοί που σαρώνουν την σύγχρονη κοινωνία μας θέτουν σε ομηρεία την ελευθερία της κοινωνίας μας, συνθλίβοντας της μεταξύ του πλέγματος ασφαλείας που γιγαντώνεται από τη μία και των νοσηρών επιβουλευτών της από την άλλη.
Σήμερα 17 Νοέμβρη του 2015, ο λαός μας βρίσκεται να "βουλεύεται" για κοινωνική δικαιοσύνη, μόρφωση για τη νέα γενιά και προσήλωση για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Σήμερα ο λαός μας δεν "βολεύεται" σε μνημόνια τρόμου, σε αλυσίδες αριθμών και στοχοθεσίες τοκοχρεωλυσίων που γίνονται καθεστώς.
Παίρνουμε το όνειρο και τη ζέστη του αγώνα από την αγωνιζόμενη νεότητα του Νοέμβρη του 1973.
Άλλωστε πάντα για "να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.