Σελίδες

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

"ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ "ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ"
Αθήνα 18/1/2016


Συναντήθηκαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, αποτελούμενη από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τον Τάσο Μαυρόπουλο, υπεύθυνο Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες και τους αγώνες των εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και των Αποστράτων τους,, που βιώνουν και αυτοί και οι οικογένειές τους, μαζί με όλο το λαό, τις συνέπειες των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, για απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και για στήριξη και αναβάθμιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και Ταμείων τους.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση: 

«Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό δε συνιστά μεταρρύθμιση, που θα σώσει τις συντάξεις, αλλά κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ασφαλιστικών εισφορών. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσής της να μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, ώστε να τα δώσει στους δανειστές για αποπληρωμή του επαχθούς, υπέρογκου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας, Η κυβερνητική πρόταση θίγει όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, χωρίς καμία εξαίρεση και κατά συνέπεια και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους Αποστράτους τους. 

Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων δε σώζουν τις ίδιες και την Κοινωνική Ασφάλιση, αντίθετα οδηγούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους στην απόλυτη φτωχοποίηση. Η λύση για την στήριξη και αναβάθμιση των συντάξεων βρίσκεται στην αποκατάσταση και στην αύξηση των εσόδων της κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή εάν: 

❖ Μειωθεί η ανεργία με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητας και την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. 

❖ Χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία. 

❖ Αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί, με την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

❖ Αυξηθεί η κρατική χρηματοδότησή της σύμφωνα με τις ανάγκες της και την υποχρέωση του κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση. 

❖ Ανακεφαλαιοποιηθεί, δηλαδή αποκατασταθεί με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών της από τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και την εργοδοσία. 

❖ Αξιοποιείται με ασφάλεια και όχι με ρίσκο ή τζόγο η εναπομείνασα κινητή και ακίνητη περιουσία της. 

❖ Γίνει βαθειά διαγραφή του δημοσίου χρέους της χώρας, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για την χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών πολιτικών και της ανάπτυξης.