Σελίδες

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Με τους αγρότες στον δρόμο του αγώνα. Δεν είναι μόνοι δεν είμαστε μόνοι.

                                                  Αθήνα 28 Ιανουαρίου 2016

Συνάδελφοι


Χθες το απόγευμα προεδρεία της  ΕΑΠΣ-ΠΟΕΥΠΣ-ΠΟΑΣΥ-ΠΕΑΛΣ, βρεθήκαμε στην Γενική Συνέλευση των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας μεταφέροντας το  μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κοινό αγών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό Αρμαγεδδών που προετοιμάζεται.

Μαζί  με τους συναδέλφους από την Περιφερειακή Επιτροπή της ΕΑΠΣ και από την ΕΥΠΣ Στερεάς Ελλάδας, ενώσαμε την ανησυχία μας  με τος αγωνιζόμενους αγρότες, που έχουν βγει μπροστά δυναμικά σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα για να σταματήσει η ασφαλιστική κατεδάφιση.

Η παρουσία του ενστόλου συνδικαλισμού στις αγροτικές κινητοποιήσεις δεν είναι απλά συμβολική, αποτελεί άλλο ένα βήμα  προς την  μαζικοποίηση του εργατικού κινήματος, ενός λαού, που σιγά σιγά σηκώνεται και συναισθάνεται ότι η απάθεια και η φρούδα ελπίδα δεν μπορεί να του λύσει κανένα πρόβλημα.
Η απειλή του νέου ασφαλιστικού Αρμαγεδδώνα δεν αποκρούεται από μοναχικές αντιδράσεις. Ο κόσμος της εργασίας απλώνει ένα μέτωπο αντίστασης, γιγαντωμένο από την πολυετή μνημονιακή σκλαβιά που γονάτισε την πατρίδα και το λαό μας. Το μείζον σήμερα είναι να θέσουμε μπλόκ στον συνεχιζόμενο κατήφορο. 
Το χειροκρότημα των αγνωνιζόμενων αγροτών στο Κάστρο της Βοιωτίας, ήταν σπίθα φλογερή.


Δεν είναι μόνοι δεν είμαστε μόνοι. 
Μικρή χώρα - μικρός λαός - κοινή πορεία. 
Το μέτωπο της αντίστασης περνά από την πολιτική στην Πολιτική.
 Το κίνημα σωματείων- πολιτών καλείται να διαμορφώσει τις συνθήκες του αγώνα. 
Ο αγώνας είναι για την ασφαλή πορεία τούτου του τόπου στο αύριο.
 ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ