Σελίδες

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών στην 81η Δ.Ε.Θ.


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στις 9 Σεπτεμβρίου, το πρωί σε αίθουσα του "Μακεδονία Παλλάς" οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, ενόψει της ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα το απόγευμα, στην Πλατεία Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή το καθολικό αίτημα για άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, που με τον πλέον σαφή τρόπο αποφαίνονται για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικών όσο και για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.


Οι Πρόεδροι, αρχικώς εξέφρασαν  την αλληλεγγύη τους  στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όσο και στους άλλους κλάδους που πλήττονται από τα μνημόνια, κατάγγειλαν την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνώντων, οι οποίοι ενώ πριν από τις εκλογές αναγνώριζαν το δίκαιο των αιτημάτων μας, προωθούν νέο ειδικό μισθολόγιο με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν.
Με μια φωνή το συνδικαλιστικό  κίνημα στέλνει από τη Θεσσαλονίκη ηχηρό μήνυμα.
 Αν η Κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ θα υποβληθεί μήνυση εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών, για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. 
Οι Ομοσπονδίες, θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, έχοντας ήδη ενημερώσει τους νομικούς τους συμβούλους. Παράλληλα, οι αποφάσεις αυτές θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Βουλής, με το αίτημα να μην εγκρίνει την συζήτηση σχεδίου νόμου που θα παραβιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν από την Κυβέρνηση και μόνο όταν αυτές έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Δείτε το απόσπασμα από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στην συνέντευξη τύπου.