Σελίδες

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.


Το μεσημέρι της 16 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των σωματείων των Σ.Α. και Ε.Δ. με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου του μεταφέρθηκαν οι σφοδρές αντιρρήσεις μας για το σχεδιαζόμενο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μας δήλωσε ότι  η Νέα Δημοκρατία σέβεται και τιμά το έργο και την προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και ως Κυβέρνηση αποκατέστησε ήδη κατά το 50% τις αδικίες που συντελέστηκαν το 2012 σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ και σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της χώρας έδωσε και άλλα 35.000.000 ευρώ από το παραχθέν πλεόνασμα το 2014, το οποίο ήταν πραγματικό και όχι εικονικό.
Σε ό,τι αφορά το επίμαχο νομοθέτημα, καταδίκασε την πρακτική της Κυβέρνησης να αιφνιδιάζει τους φορείς και να νομοθετεί χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος. Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τόνισε ότι θα αναδείξει τις θέσεις μας και θα ζητήσει να αποσυρθούν τα επίμαχα άρθρα. Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, θα εξετάσει από μηδενική βάση το μισθολογικό καθεστώς λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ με γνώμονα την ολοκληρωτική αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.