Σελίδες

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Αναγνώριση της προσφοράς του πυροσβεστικού προσωπικού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

3/9/2017
Σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση μνήμης για τον Εθελοντή Πυροσβέστη Ανθυποσμηναγό Βασίλη Φιλίππου ο οποίος πριν από δέκα χρόνια έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στα Καλύβια, παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος ο οποίος στην ομιλία του, έπλεξε το εγκώμιο της επαγγελματικής αρτιότητας  και της προσφοράς των Ελλήνων Πυροσβεστών.

Συγκεκριμένα ο  κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Αποτίνουμε και τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκείνους από το Πυροσβεστικό Σώμα που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά αποτίνουμε και φόρο τιμής σε όλα τα στελέχη τα οποία σήμερα δίνουν τη μάχη καθημερινά. Δίνουν τη μάχη με ένα τρόπο  αυτοθυσίας με ένα τρόπο πραγματικά εμβληματικό που θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Αρκεί να συγκρίνουμε  τις επιδόσεις τους με τις επιδόσεις άλλων συναδέλφων τους σε άλλες χώρες ιδίως του Ευρωπαϊκού Νότου.
Αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να καταλάβουμε ποιο είναι πραγματικά το επίπεδο του φρονήματος και της εκπαίδευσης τους.
Με τα δεδομένα αυτά οφείλουμε πάντοτε σε αυτό το Πυροσβεστικό Σώμα σεβασμό και ευγνωμοσύνη.»

Οι αναφορές στο έργο και την προσφορά του πυροσβεστικού προσωπικού από τον Ανώτατο Πολιτειακό  Παράγοντα της χώρας, χαλυβδώνει το φρόνημα των συναδέλφων βρίσκοντας στο πρόσωπό του, τον ηθικό παραστάτη που εκφράζει την άποψη και της πλειονότητας των Ελλήνων Πολιτών, που βρίσκουν τους Έλληνες Πυροσβέστες πάντα δίπλα τους, όταν χρειάζεται η επέμβασή τους.

Σε ένα περιβάλλον πολλαπλών κινδύνων  και απειλών που στέφονται κατά της πολιτικής προστασίας της πατρίδας, οι Έλληνες Πυροσβέστες με υψηλό επαγγελματισμό και υψηλό φρόνημα, παρά τις στρεβλώσεις των πολιτικών επιλογών που τους στερούν μέσα, εξοπλισμό και απαραίτητο προσωπικό, πράττουν με αποτελεσματικότητα το καθήκον τους.


Αναμένουν απλά και από την ελληνική πολιτεία να κάνει το δικό της.


                                      Για το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γιάννης Σταμούλης                                                            Τάσος Μανιάτης